آمار رسمی کشور، شهرهای بزرگ مانند تهران را دارای رتبه اول در طلاق توافقی بیان نموده است. یکی از دلایل رواج روزافزون طلاق توافقی، آسان و سریع بودن آن است. صدور حکم طلاق توافقی تنها در چند روز امکان پذیر است. به علاوه در مواردی که زوجین موفق به سازش و ادامه زندگی نشوند، طلاق توافقی بهترین روش طلاق به حساب می آید. زیرا در اینصورت ضمن حفظ احترام و ارزش انسانی زوجین، از اتلاف وقت در مراجع قضایی و دادگاه های خانواده جلوگیری می نماید. به لطف قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۷۱، مجوز دادگاه و گواهی عدم امکان سازش برای طلاق توافقی مورد نیاز است. دادگاه نیز برای صدور مجوز، به تأییدیه مشاور خانواده مبنی بر عدم امکان سازش زوجین نیاز دارد. بنابراین از سال ۱۳۷۱ به بعد، محل طلاق توافقی برای ارائه دادخواست، دادگاه ها تعیین شد و نیازی نیست که محل عقد و محل طلاق یکی باشد.
شرایط و محل طلاق توافقی زوجین در طلاق توافقی با توجه به شرایط زندگی مشترک خود و وضعیت نابسامان آن، هر دو تصمیم به طلاق می گیرند. در اینصورت هر دو با حضور در دادگاه خانواده و درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش، اقدامات لازم را برای جدایی توافقی انجام می دهند. حدود ۳۰% از پرونده های طلاق موجود در مراجع قضایی کشور، شامل توافقاتی است که زن و مرد در مورد مسائل مالی و غیر مالی انجام داده اند تا بتوانند با استفاده از قوانین طلاق توافقی راحت تر به زندگی مشترک خود پایان دهند.
از جمله ویژگی های طلاق توافقی ، عدم نیاز به حضور زوج در دادگاه، عدم نیاز به مراجعه مکرر زوجین به دادگاه، چالش های کمتر، مدت زمان کوتاه مورد نیاز برای صدور حکم طلاق و احتمال بیشتر رجوع زوجین به یکدیگر برای از سرگیری زندگی مشترک اشاره نمود.
نکته قابل توجه این است که در صورتی که محل عقد زوجین شهر دیگری بوده باشد، محل طلاق توافقی آن ها می تواند با شهر محل عقد تفاوت داشته باشد.
در صورت بروز مشکل در زمینه ، می توانید از مشاوره های وکیل خانواده مورد اطمینان خود در گروه وکالت حقوقی امور خانواده موسسه مهراد بهره مند شوید